sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Muulimenojen tilinpäätös vuoden 2023 osalta

Koulutuksen vuosi! Aloitin opiskelut diplomikarjapaimeneksi ja lännenratsastuksen ja maastakäsittelyn osaajaksi. Lisäksi minulla jatkuivat normaalit ratsastustunnit trailin ja trail in handin parissa.

Muulikin osallistui menoihinsa tienaamalla muuliekskursioiden ja vuokraamalla rahaa peräti 777,49 euroa! Mutta samaan aikaan koulutusmenot olivat tänä vuonna todella korkeat, joten voisin sanoa että nuo rahat valuivat koulutukseen ja terveydenhoitoon.

Koko vuoden 2023 menot olivat 8811 euroa. Tämä oli kahdeksas vuosi Muulin kanssa ja keskimäärin muulimenot ovat vuottakohti olleet 8749e. Tuossa summassa ei ole Muulin hankintakustannuksia, jotka olivat siis aikoinaan 4324 euroa. Vuosi oli siis kulujensa puolesta samanlainen kuin vuodet tähän asti.

Vuoden 2023 menoista suurimmat olivat tietenkin tallivuokrat summalla 5550e ollen 63% kaikista menoista. Toisiksi suurin menoerä olivat koulutukseen ja ratsastustunteihin liittyvät menot, peräti 2162 euroa. Nämä muodostivat kuluista 24%. Loput kolme menoluokkaa, eli kilpaileminen, varusteet ja terveydenhoito olivat kaikki suunnilleen 4-5% kokonaismenoista ollen noin 300-450 euroa.

Ruokintaan minulla ei mennyt rahaa ollenkaan koska someyhteistöiden kautta sain Muulille kivennäiset koko vuodeksi, kiitos Pavo ja Green Stallion!

Myöskään kavionhoitoon en käyttänyt euroakaan koska olin ostanut muulin kengät jo edellisvuonna ja nauloja oli, joten mitään ei tarvinnut ostaa. Muulilla oli kengät osan vuodesta ja käytin myös tarpeen mukaan bootseja.

Menot hahmottuvat varmasti paremmin alla olevasta piirakkakaaviosta.

Huomaa muuten etten ole laskenut bensakuluja enkä omalle trailerille "vuokraa". Esimerkiksi osalle koulutusmenoja kilpailumenoja olen ajanut autolla ja käyttänyt omaa traileriani. Laskelmissa ei näy traileri tai siihen liittyvät huoltomenot mitenkään, koin sen liian vaikeaksi laskea mukaan. Ostin trailerin toukokuussa 2023.

Laskelma näyttäisi varmaan oikeammalta jos lisäisin jokaiseen reissuun vaikka 20 eurolla oman trailerin käyttöä.

Tarkat summat näet alla olevasta taulukosta

Kolmannesta kaaviosta näet kaikki menot, mitä Muuliin on mennyt koko sen minullaolon aikana vuoden 2023 loppuun. Muuli laskeutui Suomeen helmikuussa 2016, eli se on ollut suomessa hieman vajaa kahdeksan vuotta. Maksoin sen ostohinnan jo 2015 puolella, eli kirjanpito alkaa siitä.

Kaikkiaan Muuliin on mennyt rahaa 74 318e.


Vielä sama asia kerrottuna vuosittain


Ei kommentteja

Lähetä kommentti