torstai 3. tammikuuta 2019

Muuliprojektin vuoden 2018 luetuimmat postaukset TOP 30

Otin Google Analyticsistä dataa ulos blogin luetuimmista postauksista ja julkaisen TOP 30-listan lukukertoineen tässä. Kirjoitin vuoden 2018 aikana sekä Starboxin portaalin alla että nyt jälleen bloggerissa ja luvuissa on yhdistetty molempien blogien lukukerrat.

Google Analytics ei näytä lukukertoja, jos käyttäjä surffaa selaimellaan anonyymistä. Lukukerrat ovat siis todellisuudessa hieman suuremmat.

Näiden lisäksi blogin etusivu on klikattu auki 19 458 kertaa vuoden 2018 aikana. Blogissa kaikkiaan oli vuoden 2018 aikana klikkejä 238 182. Tämä tarkoittaa siis kaikkia klikkejä mukaan lukien sivun päivitykset.

Mutta nyt postausten TOP 30. Postaukset ovat listalla lukukertojen määrän mukaan järjestyksessä. Avaan myös hieman postauksen taustoja ja mietin syytä sen "menestykseen".

Suomen upeimpien keppihevosten lähtöhinta on 350 euroa, keppariharrastus on silti paljon muutakin kuin ompelua, 5704 lukukertaa

Ajatus tästä jutusta syntyi, kun törmäsin Instagramissa Raelin, eli alias Solkun, keppihevosiin. Olin aivan mykistynyt, niin realistisen näköisiä ja upeita keppareita tili täynnä! Laitoin Solkulle Instassa viestiä, että haluaisin tehdä hänestä haastattelun blogiini ja hieman myöhemmin se toteutuikin Helsinki Horse Fair-messujen yhteydessä. Juteltiin tunnin verran, otin sen päälle kuvat ja hieroin juttua tosi pitkään saadakseni siitä hyvän. Juttu sai paljon näkyvyyttä keppariharrastajien keskuudessa ja se osuikin parhaimpaan "kepparibuumiin", kun Hobby Horse Revolutionin jälkimainingeissa kepparit saivat paljon näkyvyyttä eri medioissa.

“Oljessa on paljon sokeria” ja muita olkimyyttejä 4717 lukukertaa

Olin törmännyt jo tosi monta kertaa siihen, että oljessa olisi paljon sokeria, eikä sitä pitäisi syöttää aineenvaihduntasairauksia sairastaville poneille tai hevosille. Omien lähteideni mukaan tämä ei pidä paikkaansa joten asia vaati paneutumista. Etsin lähteen otsikon virheelliselle sanonnalle ja selvisi, että se on alunperin vain sivulauseen heitto, mutta johon monessa suomalaisessa tekstissä viitataan. Luultavasti olki on myös mennyt joissain käännöksissä sekaisin rehuviljan kanssa, jossa kuuluukin olla sokeria ja tärkkelystä.

Käytin olkipostaukseen erittäin paljon aikaa ja pyrin kirjoittamaan sitä niin laadullisesti kuin pystyin lähteiden merkitsemistä unohtamatta. Yleensä oljen sokereista vaahtoavilla ei lähteitä nimittäin ole.

Bent Branderupin akateemisen ratsastustaiteen klinikalla saivat huutia sekä satulat että nykyaikainen kouluratsastus 2787 lukukertaa

Kaverini oli osallistumassa Branderupin klinikalle kuunteluoppilaana ja itse mielenkiinnosta kokeilin kepillä jäätä, josko melko kalliin osallistumismaksun saisi kuitattua blogiyhteistyöllä. Sopimus saatiin ja kirjoitin klinikasta raportin Muuliprojektiin. Arvelin, että Muuliprojektin lukijoissa on monta astetta klassisemmin ratsastavaa lukijaa ja taisin olla oikeassa. Lisäksi postaus sai tietenkin jakoja aiheeseen liittyvissä ryhmissä.

Näin perustin toiminimen ja työskentelen sivutoimisena yrittäjänä palkkatyön rinnalla 2345 lukukertaa

Olen ollut toiminimiyrittäjänä nyt reilun vuoden ja koska toiminimen perustaminen ja muut yritykseen liittyvät asiat eivät olleet minulle täysin vesiselviä yriritystä perustaessani, aloin heti ensihetkistä lähtien kirjoittaa blogipostausta aiheesta. Kun olin mielestäni sisäistänyt asiat riittävän hyvin ja ensimmäiset laskutkin oli tehty ja maksettu, julkaisin postauksen blogissani. Postaus ei välttämättä kiinnostanut Muuliprojektin lukijoita, mutta sai paljon hyvää palautetta yrittäjien omissa Facebook-ryhmissä.

Talvinen maastakäsittelyhaaste hevosen nimen kirjainten mukaan! (tai voi sen ratsastaakin) 2278 lukukertaa

Tämän tehtävälistan bongasin tilaamani hevoslehden Facebookista ja pidin ideaa niin loistavana, että käänsin tehtävät suomeksi ja toteutin lainahevosen kanssa. Muuli oli tässä kohtaa nimittäin koulutuksessa eikä näinollen ollut käytettävissä. Postaus sai näkyvyyttä Facebook-ryhmissä, mutta muistan nähneeni vain yhden toisen bloggaajan vastaavan "haasteeseen".

Näin monella eri tavalla voit juoksuttaa väärin! 1900 lukukertaa

Muuliprojektin klassikko ja juuri sitä tyyliä, jota haluaisin toteuttaa jokaisessa postauksessani. Eli niin "hyvää" sarkasmia, etteivät kaikki edes ymmärrä sitä (tsekkaa postauksen kommentit).

Tässä ovat ne aktiiviset aikuiseen makuun sopivat blogit 1798 lukukertaa

Siivoilin omaa blogilistaani ja huomasin, että tosi moni hyvä blogi oli lopettanut tai hiljentynyt melkein kokonaan. Tämän postauksen ensimmäinen vaihe oli kysellä blogiehdotuksia lukijoilta ja kunhan olin varmistunut blogien olemassaolosta (eli postauksia tuli säännöllisesti), kokosin aktiiviset blogit samalle listalle. Tätä varten jouduin miettimään kriteereitä ja postauksen julkistamiseen mennessä piti blogissa olla vähintään 36 postausta vuoden 2018 aikana. Tämä karsi tosi monta hyvää blogia pois listalta, mutta itse en jaksa seurailla blogeja, joissa kirjoitetaan kerran tai kaksi kuussa. Silloin "tarttumapinta" bloggaajaan jää tosi ohueksi enkä jaksa millään muistaa että mikä hevosen K tausta nyt olikaan.

Muulin ensimmäinen viikko koulutuksessa 1747 lukukertaa 

Kuva: Sanna Kauppinen
Muulin koulutus oli vuonna 2018 tosi hallitseva aihe blogissani, olihan Muuli koulutuksessa peräti puoli vuotta ja alusta asti oli selvää, että koulutuksen eteneminen dokumentoidaan mahdollisimman hyvin blogissa sekä ylä- että alamäkineen. Sanna ottikin reilusti kuvia ja videoita ja antoi hyvää raporttia Muulin etenemisestä. Tälle listalle pääsi useampikin koulutuspostaus, en analysoi niitä erikseen tämän kummemmin. Yleensä ne päätyivät suosituiksi raflaavan otsikon tai otsikkokuvan perusteella.

13 tuntia ajettiin, mutta siellä se nyt on; Muuli Sonkajärvellä koulutuksessa! 1678 lukukertaa


Hevosten suun vaurioista syytetään kuolaimia - syytä pitäisi etsiä myös ratsastajista 1379 lukukertaa

Muulille sopivia kuolaimia, kuva Sanna Kauppinen
Keväällä hevospiireissä käytiin suurta kuolainkeskustelua joka sai alkunsa Hesarin artikkelista. Kirjoitin aiheesta omankin mielipiteeni, joka on se, että välineet eivät satuta hevosta vaan niiden käyttäjät. Edelleen olen sitä mieltä että varusteisiin ja uusiin kuolaimiin käytetty raha kannattaisi käyttää ratsastajan ratsastustaidon kehittämiseen, silloin suun vauriotkin yleensä pienenevät ellei suussa ole piikkilankaa (harvemmin Suomessa, muualla maailmassa kyllä).

DIY: Dressagemuuli! 1372 lukukertaa

Kuva: Minttu Koponen / Aaveen.net
Huippukuvaaja Minttu Koponen ali Aaveen.net teki visiitin Sonkajärvelle ja otti Muulista hienoja ratsastuskuvia! Olin ommellut Muulille kuvia varten valkoisen Eskadronin korvahupun ja jaloissa sillä oli tietenkin valkoiset pintelit. Olin saanut käyttööni myös valkoisen huovan ja itseni varustin tietenkin saappailla ja valkoisilla housuilla. Tässä huomasi helposti, miten lyhyestäkin ratsastuksesta saa monta edustavaa kuvaa kun kuvaaja osaa hommansa!

Käytätkö hotellihuoneen kahvikuppia? Lue tämä, etkä käytä enää ikinä. 1353 lukukertaa

Työskentelin lukion jälkeen puoli vuotta Englannissa hotellissa siivoojana. Sain ison inspiksen kirjata ylös tuon ajan muistoja ja kuvia nyt kun vielä muistin ne melko kirkkaasti. Puoli vuotta oli hyvin opettavainen siinä suhteessa, että se madalsi huomattavasti kynnystä muuttaa johonkin ihan muualle ja työskennellä ihan missä tahansa. Otsikkoon liittyvät kahvikupitkin tuli käsiteltyä.

Muulin kahdeksas viikko koulutuksessa (ensimmäiset ravit ja pystyynnousut) 1345 lukukertaa

 

Muulimenot maaliskuussa 2018 1271 lukukertaa

En osaa yhtään sanoa, miksi tämä Muulimenopostaus sai näin paljon lukukertoja. Ehkä osasin markkinoida sen Facebookissa hyvin.

Muulin toinen viikko koulutuksessa 1157 lukukertaa

 

Muulin eka kerta klinikalla - hammaspiikkejä, paksu kieli ja yksi karannut muuli 1145 lukukertaa

 

Muulin yhdestoista viikko koulutuksessa (minä maastossa ekaa kertaa!) 1145 lukukertaa

 

Hyvinkäälle syntyi yllätysmuulivarsa, josta kuullaan varmasti vielä! 1121 lukukertaa

Olin Hyvinkäällä juttumatkalla heti, kun Facebookista bongasin tiedon, että tällainen pieni muulivarsa oli yllätyksenä syntynyt Heponiityn ratsastuskouluun. Otin yhteyttä omistajaan ja ajoin paikalle, kun varsa oli vasta viikon ikäinen. Minusta tuntui tosi tärkeältä saada juttu maailmaan ennen Hevosurheilua, joka oli myös ollut varsasta kiinnostunut. Alerini soitti myös minulle ja kyseli lisää tietoa aaseista ja muuleista. Vastasin hänelle Suomen Aasiyhdistyksen puheenjohtajan roolissa, en Muuliprojektin bloggaajana.

Muulin 16. viikko koulutuksessa (Maastoilua 2x) 1117 lukukertaa

 

Muulin seitsemäs viikko koulutuksessa (ensimmäiset selkäännousut ja ratsastus!) 1102 lukukertaa

 

Muulimenot joulukuussa + koko vuoden tilinpäätös 2017 + talousarvio 2018 1076 lukukertaa

 

Muulin 20. viikko koulutuksessa (Muuli pelkää sonneja ja pressuja) 1067 lukukertaa

 

HIHS expon vähäiset löydöt (+älä tuo omaa pulloa, vessajonoja ei ollut) 1053 lukukertaa

 

Muulin kolmas viikko koulutuksessa (paljon videoita!) 1045 lukukertaa

 

Älypuhelin ja Youtube: jokamiehen halpa varsakamera 1024 lukukertaa

 

Vieraskynä: Muulin kouluttaja Sanna kertoo omin sanoin 1017 lukukertaa

 

Totuus siloteltujen blogikuvien takana 1014 lukukertaa

 

Muulin kymmenes viikko koulutuksessa (edelleen ongelmia selkäännousussa) 1001 lukukertaa

 

Muulin 22. viikko koulutuksessa (Muulilla maastossa) 999 lukukertaa

 

Muulin 15. viikko koulutuksessa (Muuli näyttää todellisen luontonsa) 984 lukukertaa

 

Kiitos!

Kuva: Minttu Koponen / Aaveen.net
Kiitos kaikille Muuliprojektissa mukana olleille lukijoille! Moni teistä alkoi lukea blogia Muulin koulutusviikkojen aikana ja silloin projektiin pääsikin hyvin mukaan. Tarkoitukseni on kirjoittaa jatkossakin sekä hyvin menneistä jutuista että myös niistä huonommin menneistä. Blogin on tarkoitus toimia vertaistukena, ei niinkään ohjeistuksena.

Blogin kommentit ja keskustelu blogista muilla alustoilla (esim hevostalli.net) on muuttunut alkuajoista positiiviseen suuntaan. Kun jossain vaiheessa jouduin heti postauksessa avaamaan kuvien ja tekemisteni sisältöä vähän turhankin paljon välttyäkseni ylimääräiseltä ruodinnalta, tuntuu nyt siltä, ettei minun tarvitse enää paapoa lukijoita näin paljon.

Minun ei siis tarvitse selittää, miksi olen sitonut Muulin kiinni naruriimusta tai miksi sillä on/ei ole enkkusatulaa/lännensatulaa/mäkivöitä.

Muulin koulutusaikana olin todella positiivisesti yllättynyt, ettei Sannan koulutustapa saanut ollenkaan negatiivista palautetta! Tiesimme jo valmiiksi, ettei perinteinen hevosenkoulutustapa sovi jokaiseen kukkahattuun, mutta onneksi tässä kohtaa kukkahatut olivat löytäneet jo paremman uhrin itselleen. Lisäksi ulkopuolisen kouluttajan mollaaminen blogin kautta olisi ollut melkoisen mautontakin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti