Olen osallistunut HHF:ään pari kertaa näytteilleasettajan roolissa ja pari kertaa messuturistina. Nyt onkin ensimmäinen vuosi kun olen paikalla bloggaajana! Jännä nähdä muuttaako se messukokemusta muuten kuin että muistiinpanoja pitää tehdä runsaasti.
Olin itseasiassa mukana ihan ensimmäisellä kerralla kun messut järjestettiin vuonna 2011. Ne olivat tuolloin kaksipäiväiset ja Aasiyhdistyksen ständiltä löytyi someaasi Sumu Sireeni ja mammuttiaasi Aapo. Sumu ei tuolloin ollut vielä lyönyt itseään läpi. Messut olivat pienet ja hevoshalli sijaitsi kakkoskerroksessa. Tampereen hevoset messut aloitti samoihin aikoihin, ja olimme mukana sielläkin ensimmäisenä vuonna. Onkin ollut mielenkiintoista seurata kuinka tapahtumat kehittyvät!
Katsoin tietenkin etukäteen läpi HHF:n tarjontaa ja itseäni eniten kiinnostavat seuraavat ohjelmat ja luennot:
Heti aamupäivällä klo 10-10.15 Criolloareenalla nähdään "Dressage meets western"
Dressage Meets Western on nimensä mukaisesti show esitys jossa kohtaavat ratsastuksen kaksi erilaista lajia. Musiikin ja selostuksen säestämässä show'ssa nähdään vaativia koululiikkeitä esittävä kouluratsukko Emma Tuominen FWB hevosellaan Vandal, sekä reining lajissa esitettäviä liikkeitä suorittavan western ratsukon Pia Wilhelmi american quarter hevosellaan Dusty Sprat.
11.45-12.15 Criolloareenalla nähdään Working Equitationia ja koska minulla on tuttuja "kulisseissa", menen ehdottomasti katsomaan esityksen! WE kiinnostaa myös tulevaisuuden lajina Muulin kanssa.
Working Equitation on vahvassa nosteessa oleva ratsastuksen laji, joka sisältää koulu-, este- ja lännenratsastuksen elementtejä. Lajissa kilpaillaan kouluratsastuksessa sekä käsittely- ja nopeuskokeiden erilaisilla esteillä, ensin huolellisesti tuomaripisteitä haalien, sitten vapaalla tyylillä kelloa vastaan! Monipuolista ja mukaansa tempaavaa lajia tulee Helsinki Horse Fairiin esittelemään perjantaina ja sunnuntaina lajin kaksinkertainen maailmanmestari Miguel Da Fonseca!
12.45-13.00 kerrotaan Infolavalla Hevoset kaivarissa-tapahtumasta. Tapahtuma vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja menen ehdottomasti paikalle! Yhdistyspaikat tässä tapahtumassa olivat sen verran kalliita, ettei Aasiyhdistystä siellä nähdä. Eivätkä aasit tapahtumaan kuulukaan. (mistä vetoa että siellä on silti laapakoita)
Ainutlaatuinen Hevoset Kaivarissa -tapahtuma täyttää Helsingin Kaivopuiston hevosista 20.-21. toukokuuta. Suomi 100-hengessä tapahtumaan tulee viikonlopun aikana sata hevosta, jotka esittelevät ratsastusta, raveja ja muita hevoslajeja. Koko perheen ilmaistapahtumaan odotetaan ainakin 30 000 kävijää. Tule mukaan!
14.30-15.00 Malin Holmlund kertoo Infolavalla maastakäsittelyn monipuolisista mahdollisuuksista. Koska olen itse maastakäsittelyhippi tahtomattani, menen tietenkin kuuntelemaan tätä. On tosi mukavaa että messuilla on muutakin kuin ratsastusjuttuja, vaikka toki Malin tähtää maastakäsittelylläkin ratsastukseen.
Maastakäsittelyllä rakennat vahvaa yhteyttä ja johtajuutta hevoseen. Malin Holmlund kertoo ja esittää miten ja miksi maastakäsittelyä kannattaa harjoitella. Maastakäsittely on tehokasta, opettavaa treeniä ja hauskaa yhdessä tekemistä, josta hevonen nauttii.
15.30-16.00 kertoo Annika Schulman Infolavalla Centered ridingista. Olen itsekin ollut muutamalla CR-opettajan tunnilla ja olen pitänyt niistä todella paljon!
Centered Riding menetelmässä yhdistyy vankka tietopohja ratsastajan anatomiasta ja biomekaniikasta kehotietoisuusharjoituksiin ja mielikuviin. Samalla menetelmässä vaalitaan miellyttävää ja tehokasta opettamistapaa. Centered Ridingista hyötyvät kaikentasoiset ratsastajat; vähemmän ratsastaneet löytävät ratsastukseensa selkeämmät ja kevyemmät avut, kun taas kokeneemmat ratsastajat saavat usein apua hevosen liikkeen parantamiseen tai toispuoleisuuden korjaamiseen. Ratsastaja huomaa kuinka vähemmällä tekemisellä voi saada enemmän aikaiseksi.
16.15-16.45 Malin Holmlund demoaa maastakäsittelyä Criolloareenalla Lilla Gubbenin kanssa.
Maastakäsittelyllä rakennat vahvaa yhteyttä ja johtajuutta hevoseen. Malin Holmlund kertoo ja esittää miten ja miksi maastakäsittelyä kannattaa harjoitella. Maastakäsittely on tehokasta, opettavaa treeniä ja hauskaa yhdessä tekemistä, josta hevonen nauttii.
Minun messupäiväni näyttää siis tältä sen jälkeen kun syötin mielenkiintoisimmat ohjelmanumerot kalenteriini:
Ostokset teen tietenkin ensisijaisesti Hevarilla, pari raspia on taas ostettava jotta pääsen hoitamaan vakkariaasieni kavioita. Jos taion jostain rahaa, on aikeissa ostaa myös naisenkin käteen sopivat kavioleikkurit. Tai sitten ostan ne parin viikon päästä Equitanasta!
Messuille on suunnitteilla myös jonkinlaista ohjelmaa bloggaajille ja ehkä miittiäkin. Osallistun näihin jos ne ovat perjantaina tai sunnuntaina. Lauantain olen nimittäin töissä.
Nyt seuraakin sitten jännittävä osio, nimittäin LIPPUARVONTA! Minulla on YKSI lippu vapaana. Lippu on tällä kertaa sähköinen, ja lähetän sen voittajan sähköpostiosoitteeseen. Jos voittaja tekeekin oharit, hän voi lähettää lipun taas edelleen jne. Lippu on tulostettava itse ja näytettävä porteilla jotta pääsee sisään.
Arvontaan osallistut yksinkertaisesti niin, että kommentoit tätä postausta ja kirjoitat kommenttiin sähköpostiosoitteesi ja koko nimesi. HUOM! En julkaise kommentteja, nimiä tai sähköpostiosoitteita missään vaiheessa, jotta välttäisimme roskapostin määrän. Kerron julkisesti vain voittajan etunimen. Jätä kommentti viimeistään su 12.3. klo 21.00. Kerron voittajan maanantain aikana.
Koska aasit eivät osallistu tänä(kään) vuonna, keräsin alle kuvia menneiltä vuosilta. Aasit eivät ole koskaan esiintyneet tai tehneet mitään muutakaan näillä messuilla. Ne ovat vain karsinassa ja sillä selvä. Aasit ja Muulin voit nähdä messuilla seuraavan kerran marraskuussa kun osallistumme Elmamessuille. Messut ovat 10-12.11.2017. Lupauduin itseasiassa jo mukaan agilitykilpailuun Muulin kanssa!
Tältä näytti osastomme ihan ensimmäisillä messuilla. Vuosi oli 2011. Kersinasta kurkistaa mammuttiaasiori Aapo. |
Tämä kuva on osastoltamme 2013. |
Ei kommentteja
Lähetä kommentti